• Dierendag / De Kompas kalender

  Oktober 2019

  Aaaah ik vind ‘m zelf zo leuk geworden, de kalender maar vooral dit filmpje. Je ziet 12 leerlingen van basisschool Het Kompas in Maarssen met dieren. Ze stellen zich allemaal aan jullie voor, dus zet het geluid lekker aan! Hier zijn Boaz, Rijk, Lise, Meisse, Otte, Syb, Charlotte, Levi, Rowan, Bibi, Matisse en Jens. Veel plezier!81

 • 3000 Orion schoolgidsen

  September 2019

  When you 3000 schoolgidsen hebt ontworpen en de drukker komt langs met zijn bus…

 • Broeckland College schoolgids

  Augustus 2019


  Beachtime! Dat klopt, maar ik ben nog even aan het werk. En vind dit bij de post! Dus jij zo van: Nel, maak open maak open maak open! Ik zo van: oké oké oké! Moet je kijken wat er gebeurt dan.
  Fijne Veekation allemaal!
 • Orion schoolverlatersboekje

  Juli 2019

  Deze Teeveek (of Veek vlog) gaat over het boekje voor de 18-plussers / geslaagden van het Voortgezet Speciaal Onderwijs van Orion. Zij krijgen dit boekje mee om ze wegwijs te maken in de wereld van de woningcoöperaties, studiefinanciering en werk. Super praktisch om te hebben en heel leuk om te maken!

 • Vaderdag & Manege ’t Hoogt

  Juni 2019

  Staan ze net lekker te douchen, is ’t sop op! Ja, was het dan maar vast vaderdag! Dan kregen ze misschien wel een doos met zeep er in, of iets anders. Want dat is met dozen, dat er iets in kan. Enfin, die dozen zijn gratis af te halen bij mij in Oud-Zuilen natuurlijk.

  Starring: Frans en Menno.

   

  Meisse wilde al heel lang een keer samen paardrijden. En dat hebben we gedaan. Bij Manege ’t Hoogt in Utrecht. Sinds een jaar is deze manege van oud-klasgenoot Thijs en zijn Lizzy. Ik mocht hun logo restylen en zij hebben van de manege iets heel moois gemaakt. Ga echt eens kijken: Gageldijk 104a Utrecht. http://www.veekstudio.nl/projecten/onc/

 • Moederdag & De Persoonlijkheids Stylist

  Mei 2019

  Je moeder is een doos. En je kan d’r gratis ophalen. Graag vóór moederdag.

   

  En: dat hele uitpakken gaat mooi aan je neus voorbij door m’n bumpert, maar het gaat om de inhoud he. Ontwerp, illustraties en drukwerk gedaan voor de visitekaartjes van De Persoonlijkheids Stylist.

 • Je kan het zo gek wel verzinnen!

  April 2019

  Iedereen kan iets geks verzinnen. Ja jij ook!
  Als je wil weten hoe ik tot een creatief idee kom, neem dan een kijkje achter de schermen.

  (Ik sta bij de eerste tips met de achterkant van mijn banner in beeld. Voor als je je afvraagt wat dat voor een grijs ding is. Ik stond “achter de schermen”. Tja. Ik heb ook wel eens mindere dagen qua creatieve ideeën, maar op wereldproblematiek niveau is dit niet heel groot. Dus ik heb het zo gelaten. Je moet er maar even doorheen kijken.)

 • 5 jaar getrouwd

  Maart 2019

  Verkouden en met oogleden die eruit zagen als de hangende tuinen van Babylon ging ik vorige week op pad. Want hé: je bent maar 1 keer 5 jaar getrouwd! Ik ging mijn schatje verrassen.
  Dacht ik…
 • Hoe voorkom je website frustraties?

  Februari 2019

  Ken je dat? Het is koud, het sneeuwt, en je denkt: ik ga even op de website van de voetbalclub kijken of de wedstrijd wel doorgaat vandaag, van m’n kind. En je gaat die website op, en je kijkt op de homepage, staat niks, volgende pagina, ledeninfo, weet jij veel. In ieder geval, je vindt het niet. Het zal d’r wel op staan maar blijkbaar niet op een hele logische plek. Als jij nou een website wil maken, hoe voorkom je dan dit soort frustraties?

  Starring: 2 in beweging en Veek studio

 • Happy veekation!

  Kerst 2018

  Dank voor dit afgelopen jaar, ik heb er van genoten. Geniet jij van je vakantie, dan zie ik je daarna graag weer terug in 2019!

 • Broeckland College

  December 2018

  In deze vlog geeft de oergezellige adjunct-directeur Evert van Klingeren een rondleiding door zijn Broeckland College in Breukelen.

   

  Schoolgids

  Afgelopen maand was ik zoet met de vormgeving van hun nieuwe schoolgids. Die moest vooral overbrengen hoe gezellig deze vmbo is. Ineke Schipstra had al wat gezellige foto’s geschoten en we vroegen leerlingen wat zij nou zo leuk vonden aan deze school. En zo ontstond deze super gezellige schoolgids. Kom naar de open dag: zaterdag 2 februari 2019.

   

  Let even op:

  Wil je mijn vlogs direct in je mailbox iedere 1e dag van de maand? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 • Exit dikke rapporten

  November 2018

  Ik krijg regelmatig de vraag: hoe werkt dat dan precies als jij iets maakt? En: hoe doe je dat dan? Daarom heb ik eens een How-it’s-made video gemaakt.

  Als je nu denkt: ah ja, maar dat is wat ik nodig heb, of je kent een club die dit nodig heeft, laat het me dan vooral weten!

   

 • Do it yourself met Ikea gids

  Oktober 2018

  Hoe je met een IKEA gids vriendinnen helpt.
  Eindelijk weer eens een freubelvlog, 2 zelfs, maar dan met verhaallijnen. En die gaan diep. Nee maar echt…
  Starring: 2 bekende actrices.

  Pssst! Wil je altijd op de eerste rij zitten? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 • Abrona praatplaat

  September 2018

  Voor twee vestigingen van Abrona maakte ik een infographic, of een praatplaat zoals Elles het noemt. Abrona gelooft in een waardevolle plek in de samenleving voor mensen met een beperking.
  Eén van die vestigingen is het Kasteel; een super mooie locatie in het centrum van Woerden. En toevallig kochten onze buren deze zomer een drone. Dus met hulp van dronepiloot Lucas Visser presenteer ik jullie deze maand een spectaculaire Veek vlog over een opdrachtgever en een klus waar ik trots op ben!

  Starring: Elles Verbruggen en een aantal knappe Kasteelbewoners.

  ​Pssst! Wil je altijd op de eerste rij zitten? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 • Orion Werkstraat

  Juli 2018

  In 1996 werden we huisgenoten, Jelka en ik. En we genoten er wat op los. In 2013 kreeg ik naast al mijn leuke creatieve opdrachten, behoefte aan werk met wat meer maatschappelijk nut. En toen belde ze op, als Manager Communicatie van Orion. Of ik een jaarverslag wilde vormgeven. Dat wilde ik. En dat was het begin van heel veel leuke opdrachten, een heerlijke samenwerking én ik deed ook nog iets voor de maatschappij. Want Stichting Orion heeft in Amsterdam 9 scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs, voor kinderen met beperkingen. En daar mag ik van alles voor maken!

 • Pracht.nl

  Juni 2018

  Lang, lang geleden werkte ik als lijstenmaker bij de gezusters van Uit de kunst. De kunstacademie deed ik er bij ongeveer, zo vaak stond ik hier. Leukste bijbaan ever. In 2006 gooiden Bar en Corien het roer om en gingen sieraden verkopen in hetzelfde pandje aan de Oudegracht in Utrecht. En ze noemden het Pracht.nl

  Je ziet hun verhaal, en hun logo ofcourse, in deze Veek vlog.

 • Vistips voor ondernemers

  Mei 2018

  In april was ik, met de ondernemers van Entre Femmes, bij Anna-Maria Giannattasio. Zij is creatief directeur van Puur Events (bedrijfsuitjes in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.)
  Nou bleek die vrouw hele lekkere bitterballen te hebben en een enorm ondernemerstipskanon te zijn! Ik heb er 9 uitgevist die jij ook inspirerend vindt. Van die tips dan. Veel plezier!

 • Toverhuistexel.nl

  April 2018

  Drie bedscènes in twee minuten? Dat kan, in het Toverhuisje. Dit vakantiehuis op Texel heeft eigenlijk geen promotie meer nodig, want het verkoopt zichzelf via www.toverhuistexel.nl Maar we waren in de buurt en Petra moest douchen…

  Starring: Hadewich Hoekstra en Petra de Wijer.

 • Roboschool

  Maart 2018

  Wij hebben robot-achterburen!
  En ze willen de wereld gaan veroveren. Te beginnen bij de onderwijswereld.
  Weten hoe? Check deze vlog uit.
  Wil je hierna meer info, ga dan naar http://www.roboschool.nl/

 • Veek bloemen voor…

  15 februari 2018

  Nieuwe rubriek: Veek bloemen voor… Zo leuk om te doen #echtebloemenhoor

 • Voeten communicatie

  Februari 2018

  Wat een goed verhaal!

  Weer zo’n leuke opdrachtgever: Annemieke Voeten, een hele goede storyteller voor kranten, magazines, de overheid, multinationals en het MKB. Maar in deze video vertelt ze nu eens haar eigen verhaal; een goed verhaal. Check haar uit op: http://voetencommunicatie.nl/

 • 12,5 jaar Veek studio

  Januari 2018

  Het is januari 2018. Dat betekent het jubileum van Veek studio: 12,5 jaar yeah!
  Een uitgelezen moment om (een aantal van) mijn opdrachtgevers van toen tot nu in beeld te brengen met een neurotisch muziekje eronder. Ontzettend bedankt voor alle leuke klussen van de afgelopen 12,5 jaar en voor alles wat ik nog mag verzinnen voor jullie!

  Proost en een heel gelukkig nieuwjaar,
  Nelleke

 • Ineke Schipstra fotografie

  December 2017

  Wat een portret! Ze heeft wel 100 keer heen en weer gereden, 80 tassen in de auto gezet én er weer uit gehaald, 10 kopjes koffie gezet, 3 keer d’r jas opgehangen en model Willem in ontelbare poses gefotografeerd. Enfin, dat zit er allemaal niet in. Lekker bruut, een video van 1 minuut.

  Ineke Schipstra fotografie, dé schoolfotograaf van Maarssen. Check uit wat ze nog meer doet op: inekeschipstra.nl

  Starring: Ineke Schipstra en Willem Grossouw.

 • Entre Femmes smoelenboek

  November 2017

  Op het lustrum van ondernemersnetwerk Entre Femmes presenteerden we het vernieuwde smoelenboek. Terug van weg geweest! De vormgeving is van Veek studio en veel van de portretten zijn van Jeannette Schols die deze profi video zo profi aan elkaar kletst.

  Starring: Jeannette Schols, Nicolette Biessels, Simone Sombroek, Irene Vijfvinkel, Marijke Hoenderdos, Elma Bassa, Nadia Lucassen, Marian Kooistra, Marion van Dam, Marieke Verhoef, Lonneke Gillebaard, Lotte van den Dikkenberg, Machteld Kooij en Anne Eleveld.

 • Belettering schoolgebouw Orion

  Oktober 2017

  1 oktobertje! Dus een vlog. Over de belettering van het nieuwe schoolgebouw van Orion in Amsterdam. Sandra kletst de vlog aan elkaar met 1 stemband, dus zet het geluid wat HARDER! Starring: Sandra en Jelka (Stichting Orion) en Nienke (Lettertype.studio).

   

 • Schoolkalender Het Kompas

  September 2017

  “Als je een kalender wil en je weet niet welke, laat ‘m maken door Nelleke!” Ja. Die slogan verzin je niet. Dat doe ik wel. Lachen we even mee met deze vlog over de schoolkalender die ik voor Het Kompas maakte? Starring: Pepijn, Lidewij, Rosalie, Florine en Thijmen. En Laurien met dochter Katja.

 • Veek commercials: Sauna 2

  Augustus 2017

  Ze moesten eens zweten hoe ik met samengeknepen billen dit filmpje online heb zitten te zetten. Maar goed. Hier dus weer een Veek commercial (sauna part 2), niet echt maar wel echt met veel lol gemaakt!

  Camera: Alex van der Beek.

 • Veek commercials: Sauna

  Juli 2017

  Vorige week waren we in Rotterdam. Lekker met Alex in de sauna geweest. Meteen maar een filmpje opgenomen daar. Een Veek commercial, niet echt, maar wel echt met veel lol gemaakt!
  Camera: Alex van der Beek Voice over: Ruud Vendeloo

 • One sketch a day (ink and watercolor)

  Maart 2017

  Je kan het zo gek niet verzinnen. Dus dat doet Google wel voor je. Dit is een Engelse instructie over hoe je moet natekenen (duh) en inkleuren (duhuh). Jaaa, maar doe het maar eens! Succes d’r mee.

 • One sketch a day (voor dummies)

  Augustus 2016

  Vind je dat je niet kan tekenen? Dat je nog op basisschool niveau zit? Daag jezelf dan uit en doe mee met One sketch a day!

 • Veek commercials: Philips

  Februari 2017

  Social media campagne nodig?

  Je kan het zo gek niet verzinnen. Maar ik wel! Bijvoorbeeld deze social media campagne voor Philips. Ik zeg: alle apparaten eigen hits en videoclips! Tik ‘m aan!

 • Veek commercials: Albert Heijn

  Januari 2017

  Dieet? Me reet! Veeg die goede voornemens van tafel en zet er een lekker bord eten op. Pak er een glaasje gezelligheid bij; we gaan namelijk genieten in 2017! Wil je weten hoe we dat in Oud-Zuilen doen? Check deze Veek commercials voor (bijvoorbeeld) Albert Heijn.

 • Veek commercials: Mitra slijterij

  December 2016

  Met deze vrieskou kunnen we wel wat sterke drank gebruiken dacht de Sint. Niet omdat het kan, maar omdat het moet! Bekijk deze twee fake commercials voor Mitra slijterijen.
  Ze zijn niet echt, maar wel echt met heel veel lol bedacht en gefilmd bij KidZcity in Utrecht met Sint-Willem en Piet-Rianne Bakker!

  Begint er bij jou nu ook wat te borrelen? Kom dan voor een leuk concept en een lekker drankje naar Veek studio!

 • Veek commercials: Pickwick

  November 2016

  Mijn hoofd is een onuitputtelijke bron van productnamen en slogans. Deze twee Veek (fake) commercials zijn daar voorbeelden van.
  De producten in de commercials zijn niet echt, maar wel echt met heel veel lol bedacht en gefilmd. Op Texel met topmodellen Petra, Anneloes en Daisy de hond!

  Een leuk concept is teapisch Veek studio. Zoek jij ook een leuk concept? Kom dan een keer thee drinken.

   

 • Vloggen, waarom en hoe?

  Oktober 2016

  Beeld wordt sneller gezien en begrepen dan tekst. En bewegend beeld al helemaal! Als je dat weet, dan weet je ook dat jij jouw kennis het beste middels video kan delen.
  Leer binnen 3 minuten vloggen: waarom, waarover en hoe, hoe lang, hoe vaak.
  (Waarschuwing: schrikmoment halverwege deze video.)

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Workshop ‘Eerste hulp bij beeld’

  September 2016

  Ik geef regelmatig de workshop Eerste hulp bij beeld (EHBB). Bijvoorbeeld op Hogeschool Utrecht tijdens een studiedag.
  Maar “Waarom zou jij dit willen?” Nou, let maar eens op…

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Wie-is-het-spel maken

  Juli 2016

  Bijna zomervakantie mensen! Lekker relaxen, glaasje gezelligheid erbij, wat wil een mens nog meer? Nou, z’n eigen Wie-is-het-spel natuurlijk!
  Hoe ga je te werk?

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal: https://lnkd.in/eb4BFh8

   

 • Website psychologie

  Juni 2016

  Je hebt een leuke website met goeie informatie, maar je bezoekers haken zo snel af.
  Wat moet je doen?

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

   

 • Zo werkt Veek studio

  Mei 2016

  Hoe werkt het eigenlijk als je Veek studio belt voor een logo? Nou zo.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

   

 • Grappig filmpje maken

  April 2016

  Het is 1 april en er mag gelachen worden!
  Maak daarom heel simpel een grappig filmpje met jezelf erin. Daar kunnen je vrienden meestal wel om lachen. Hoe houteriger hoe beter.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Doe even relaxt!

  Maart 2016

  Ben je druk en gestrest?
  Kijk dan 45 seconden naar dit filmpje, met 8 praktische tips over hoe je je hoofd leeg krijgt zodat je beter kan nadenken.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • 6 logo tips

  Februari 2016

  Het logo is het hart van een bedrijf. Groot of heel klein, een logo moet in alle gevallen duidelijk zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar? In 1 minuut weet je alles!

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Hoe maak ik een animatie?

  Januari 2016

  In 1,5 minuut leer je hoe je met een whiteboard, een stift, een wisser en een pasfoto een stop motion filmpje maakt met je smartphone.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Psychologie van kleur

  December 2015