Orion (vso) lesmateriaal

12-11-2021

Speciaal lesmateriaal!

Ter voorbereiding op hun opleidingskeuze schreef Orion (Speciaal in onderwijs) lesmateriaal voor hun vso-leerlingen. En ik mocht de vormgeving en de beelden weer doen.
Bij zowel het lesboek, als de kwaliteitenkaartjes en de instructieposter ligt de focus op talenten; dat waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Want als je dat allemaal letterlijk in beeld hebt, zie je je toekomst veel makkelijker voor je!

Ik heb mijn best gedaan om logische beelden te bedenken en de vormgeving zo duidelijk mogelijk te maken. En dat in samenwerking met de inhoudelijke kennis van Christine¬†van¬†https://www.orion.nl/ was een feestje! Maar ben nu natuurlijk vooral heeeeel benieuwd hoe de leerlingen het lesmateriaal ervaren…

Orion biedt openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 scholen bieden zij onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen (van 4 tot 20 jaar) met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte en leerlingen met psychiatrische, psychische en/of gedragsproblemen.