Poster + kwaliteitkaartjes vso

12-11-2021

Orion (Speciaal in onderwijs) bedacht, ter voorbereiding op de opleidingskeuze van hun vso-leerlingen, lesmateriaal om hun talenten beter in ‘kaart’ te brengen. Als je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen is het veel makkelijker een opleiding kiezen natuurlijk.

Ik heb mijn best gedaan om logische beelden te bedenken en de vormgeving zo duidelijk mogelijk te maken. Je ziet hier de grote whiteboard poster, waarop docenten dingen kunnen omcirkelen. En je ziet alle kwaliteiten (ik ben, ik kan, ik heb) waaruit leerlingen kunnen kiezen. Dit zijn knipvellen die in hun lesmap zitten. Daarbij zijn er transparante hoezen geleverd waar iedereen zijn of haar eigen kaartjes in kan doen, waardoor ze een goed beeld krijgen van waar ze goed in zijn!

Orion biedt openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 scholen bieden zij onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen (van 4 tot 20 jaar) met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte en leerlingen met psychiatrische, psychische en/of gedragsproblemen.