Werkboek vso

17-02-2022

Ter voorbereiding op de opleidingskeuze van hun vso-leerlingen schreef Orion (Speciaal in onderwijs) dit werkboek. De focus ligt helemaal op kwaliteiten; dat waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Want als leerlingen dat allemaal aangevinkt en omschreven hebben is het veel makkelijker om met hun docent hun toekomst te bepalen!

De vormgeving is weer van mijn hand en ik heb mijn best gedaan op mooie logische beelden om het boek zo helder mogelijk te maken. Alle opleidingen hebben bijvoorbeeld een eigen kleur zodat leerlingen ze al bladerend makkelijk terug kunnen vinden. Dit werkboek heeft 4 oognieten in de rug, zodat het in hun lesmap gehangen kan worden. Daarin zitten ook hun kwaliteitskaartjes en hoezen om die in te steken.

Nieuw in deze 2e druk trouwens is de vakopleiding Sport!

Orion biedt openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 scholen bieden zij onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen (van 4 tot 20 jaar) met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte en leerlingen met psychiatrische, psychische en/of gedragsproblemen.