(Zorg-) manege ’t Hoogt logo’s

25 januari 2022

Manege ’t Hoogt verbindt mensen met natuur en maatschappij.

Manege ’t Hoogt in Utrecht is een bijzondere manege. Kinderen en volwassenen met een zorgvraag kunnen er bijvoorbeeld ook terecht. Want ’t Hoogt in Overvecht is óók een zorgmanege. Sinds vandaag hebben ze zelfs een eigen logo, zodat hopelijk nog meer mensen hen weten te vinden!
Maar eeeh, wat doet een zorgmanege eigenlijk?

Nou Zorgmanege ’t Hoogt biedt:

• Dagbesteding.
Van maandag t/m vrijdag, voor mensen met een zorgvraag. Het doel is dat deelnemers deels of volledig een plek vinden in de maatschappij.

• Paardrijden op maat (POM).
Bewegen is voor iedereen belangrijk ook als bewegen moeilijk gaat of de omstandigheden rondom een sport lastig zijn. Dan mis je niet alleen het bewegen, maar ook het sociale aspect, het kunnen verleggen van je grenzen en het trots zijn op je eigen prestaties. POM biedt privélessen of les in een klein groepje. Er zijn fijne pony’s en paarden, aangepaste materialen en opgeleide vrijwilligers voor extra begeleiding, als dat nodig is. De lessen worden gegeven door gediplomeerd FPG instructrice en een fysiotherapeute.

• Paardencoaching.
Een paard weerspiegelt feilloos hoe iemand zich van binnen voelt, hij scant constant onze gemoedstoestand, spierspanning en de omgeving. Een coaching sessie met een paard geeft direct inzicht en is een onvergetelijke ervaring.

Kijk voor meer info en contactgegevens op: https://manegethoogt.nl/zorgmanege/ of ga eens lekker bij ze op het terras zitten!