• Kerst 2023

  Voor als we elkaar missen deze week: ik wens je een vrolijke kerst en heel veel tlc namens heel Veek studio.💋

 • Interactieve PDF maken in Adobe Acrobat Pro

  November 2023

  Een interactieve pdf, wat heb je daar nou aan? Nou, stel je hebt een schoolgids, dan verwijs je vaak ook naar je eigen website, die van je samenwerkingsverband, van de GGD enz. In plaats van mensen url’s te laten copy pasten, kun je er ook een knop van maken zodat ze in 1 klik op de juiste plek belanden! Net zoals het mailadres van een contactpersoon: maak er een knop van en je zit meteen in een mailbericht. Maar ook kun je bijvoorbeeld in de inhoudsopgave op een hoofdstuk klikken, waardoor je meteen naar de juiste pagina scrollt. Best handig als je een groot document hebt! Of misschien heb je wel een video die je wil laten zien, of wil je dat mensen zich ergens voor aanmelden op je website of direct op een formulier in die PDF. Alles kan!

  Maar hoe doet je dat nou? Ik laat je in deze tutorial zien hoe je van een normale PDF een iPDF maakt in Adobe Acrobat Pro. Dat Pro is wel belangrijk, de andere varianten van Adobe Acrobat hebben niet deze mogelijkheden. Ik leer je in deze instructievideo 3 dingen, namelijk:

  • hoe je een url/webkoppeling maakt

  • hoe je een video toevoegt

  • en hoe je een foto wisselt

  Overigens maak ik voor klanten iPDF’s vanuit Indesign, maar dat is een minder gangbaar programma, vandaar de keuze voor Adobe Acrobat. Heb je na het zien van deze video vragen of opmerkingen, bijvoorbeeld over die leuke man of over mijn hardloopbroek: bel Nel.

 • Ik word eindelijk volwassen!

  Juli 2023

   

 • BoerinUtrecht

  April 2023
  De vorige keer toen ik de vergaderlocatie/website van broer en Marjan plugde was ie nog half in het Latijn. Dat was om een beetje intellectueel over te komen. Paenitemus daarvoor. Ach nou doe ik het weer.
  Anyways: de tekst is nu voor een breder publiek toegankelijk en de site is aangevuld met best-wel-handige interieurfoto’s. Ga vooral even kijken op boerinutrecht.nl en wil je een keer in het echt kijken, mail dan Marjan: info@boerinutrecht.nl
 • Een goeie nieuwsbrief in 4 stappen

  Februari 2023

 • Gi-ga-groene decembertip!

  December 2022

  Check de korte animatie die ik bij de kalenderplaat van deze maand maakte:

 • Gi-ga-groene november tip!

  November 2022

  Dit schooljaar staat de schoolkalender van basisschool Het Kompas in het thema van de kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Met iedere maand een groene tip van kinderen voor kinderen. Deze maand met Lisa: Wist je dat kamerplanten stofdeeltjes afnemen en schadelijke stoffen afbreken? En dat ze kooldioxide omzetten in zuurstof? En ze verbeteren ook nog eens de luchtvochtigheid in je huis! Doe als Lisa en neem een plant in huis! De hele kalender zie je hier.

 • Gi-ga-groene tip van Het Kompas

  Oktober 2022

  Basisschool Het Kompas gaat gi-ga-groen!
  Basisschool Het Kompas in Maarssen geeft ieder schooljaar een kalender met alle belangrijke informatie, vakanties en leuke activiteiten uit. Dit jaar wilden ze het in hetzelfde thema als de kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Dat resulteerde in een plantaardig geheel van eigen leerlingen met vrolijke illustraties en 12 groene tips.De tip van deze maand komt van de 3 groene buurkinderen Levi, Jinthe en Yfke. Check de korte animatie die ik er dit weekend nog even bij maakte. (Sound on voor de total-nature-experience.)

   

 • Veekation

  Veekation

  Juli 2022

  En dan gaan de meesten van jullie op vakantie. Ik ook. Van 15 – 31 juli, dan weet je dat.

 • Humor in je communicatie

  Mei 2022

  Wat jullie misschien al wel van mij wisten, is dat ik ben opgegroeid op een boerderij. Maar wat jullie nog niet van mij wisten, is dat ik heel veel onderzoek gedaan heb naar geiten. Ik weet heel veel over geiten. Sterker nog, ik ben er op afgestudeerd. In 2002 ben ik afgestudeerd op de kunstacademie, grafische vormgeving, met het onderwerp Geiten. Dat doet toch vermoeden dat dit waarschijnlijk niet gaat over de dieren waar jij dacht dat het over zou gaan, maar over iets anders. En dat is precies waar het over gaat: het onverwachte, de verrassing. Dit gaat over humor. Een handboek over hoe je humor kan verwerken in je communicatie. Mensen bestaan voor 90% uit emotie. Dus is het heel effectief als je die emotie raakt op een positieve manier. Humor kan dat. Als je tenminste aansluit bij je doelgroep. Meer weten over humor in je communicatie? Bel, mail of app me.

 • Gifje maken in Photoshop

  April 2022

  Afgelopen maand mocht ik een gastles geven bij de grafisch ontwerper waar ik 22 jaar geleden stage liep: Joost Overbeek. Thans met zijn andere bureau Alleburen in Arnhem gevestigd. Lees zijn bijzondere verhaal en bedrijf hier. De gastles ging over mij en mijn werk, altijd een beetje awkward om over mezelf te lullen, maar als het goed is was dat amper merkbaar. (Ik word daar steeds een beetje beter in.) Aan het eind gaf ik een workshop GIF-maken. Ik had dat van te voren geoefend én gefilmd, want zo had ik meteen een video voor als ze het thuis nog eens rustig wilden nakijken. En zo heb jij er ook nog wat aan! Fijne maand verder!

 • ADHD, doe er je voordeel mee!

  Februari 2022

  ADHD is vaak een aangeboren en erfelijke hersenafwijking. Deze kan er voor zorgen dat je hyperactief bent, snel afgeleid en eerst doet en dan pas denkt. Als je niet hyperactief bent maar wel de andere kenmerken hebt, dan heb je ADHD-I. De I staat voor inattentive: onoplettend.

  Gelukkig heeft ADHD ook heel veel voordelen. Kijk maar eens naar deze positieve poster!

   

   

 • Gamification

  Januari 2022

  Een top mailtje van onze schooldirecteur was de aanleiding voor deze vlog. Ze stuurde een opbouwend verhaal om ouders te helpen herinneren hoe zij bij kunnen dragen aan de verkeersveiligheid rondom de school. Op tijd van huis gaan bijvoorbeeld. Fietsend of lopend gaan, en hoe gezellig dat kan zijn.

  Als je echt voor gedragsverandering wil gaan, is gamification ook een idee.
  Hoe dan?! Check dan deze vlog.

 • Wat voor een plaatje past hier nou bij?

  December 2021

  Je moet tegenwoordig altijd beeld bij je verhaal hebben. Want dat spreekt meer aan. Maar ja, wat voor een plaatje past er bij woorden als vertrouwen, tevreden of precies? Precies: dat kan nog best lastig zijn! In deze video verklap ik wat ik dan doe.

 • The making of het logo van BoerinUtrecht

  Oktober 2021

  Mijn broer is boer. En Marjan, mijn schoonzus, daarmee boerin. Zij hebben de zolder van het achterhuis verbouwd en maken daar, as we speak, een vergaderlocatie van. Dan heb je een naam nodig die daarbij past. En broer zegt altijd dat hij de enige boer binnen de ring Utrecht is. Dat is een leuk feitje. En daar associeer ik dan op door, en dan komt er iets vet goeds uit vind ik zelf, ik check of de url nog beschikbaar is, ik check of Kees en Marjan het ook zo briljant vinden en dan BAM is de naam geboren: BoerinUtrecht. Op verschillende manieren uit te leggen en al die manieren zijn juist. Maar met een goeie naam alleen ben je er nog niet. Het oog wil ook wat. Die wil visuele herkenbaarheid en dat begint met een goed logo. En als die klaar is, rolt daar weer de huisstijl uit (website, social media, bord aan de weg) waardoor jij leest, ziet en voelt wat er bij de BoerinUtrecht te halen valt. Hoe we tot het logo kwamen zie je in deze video. En als de locatie echt af is, de koffie loopt en de website draait, bericht ik daar natuurlijk meteen over!

 • Schoolkalender 2021-2022 Het Kompas

  September 2021

  Wat wil je later worden? Dat is de vraag die we stelden aan de leerlingen van basisschool Het Kompas in Maarssen, voor de nieuwe schoolkalender. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. En dat is ook een lastige vraag als je nog zo jong bent. Gelukkig voor mij wisten 12 leerlingen het al wel, en die staan nu vrolijk geïllustreerd op de Kompas-kalender. Kijk 1 minuut naar deze video als je wil weten wie nou eigenlijk wie is! Of kijk hier https://www.veekstudio.nl/projecten/k… nog even rustig naar alle maanden.

 • Hoogbegaafde superpowers!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Juli 2021

  Lees deze post op Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan mis je minder!

 • Vul maar in!

  Juni 2021

  Lees deze post op Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan mis je minder!

 • Autisme, doe er je voordeel mee!

  Mei 2021

  Lees dit artikel op Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan mis je minder!

 • Je zeil te klein om wind te vangen?

  April 2021

  Als jonge kinderen hulp nodig hebben vóór ze naar school gaan, dus voor ze 4 jaar zijn, komt Team Jonge Kind van Samenwerkingsverband Utrecht PO in actie. Zij werkt samen met kinderopvang, JGZ en Buurtteams om alle kinderen in Utrecht een goede start te geven.

  Bertien, de voorzitter, vroeg mij om hier een logo voor te maken. En dan begin ik meteen met metaforen bedenken. In dit geval een metafoor voor ‘gelijke kansen voor ieder kind’. En dan moet het ook nog iets zijn wat niemand al heeft en wat meteen duidelijk is.

  Dat werden deze 2 zeilbootjes: Een groot zeil vangt genoeg wind, terwijl een kind met een klein zeil wel wat extra’s kan gebruiken om op de bestemming te komen. En dat alles passend bij de jonge doelgroep én in de huisstijl van SWV Utrecht PO. En dan ziet het er zo uit!

 • Dyslexie, hoe cool is dat?

  Maart 2021

  Lees dit artikel op Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan mis je minder!

 • Zie je het voor je?

  Februari 2021

  Lees dit artikel op Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan mis je minder!

 • Waarom gifjes zo hot zijn…

  Januari 2021

  Lees dit artikel op Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan mis je minder!

   

 • De explainer video

  December 2020

  Samenwerkingsverband Utrecht PO: waar zijn ze voor en wat doen ze eigenlijk? Ik maakte er een explainer video over.

 • Hoe doe ik kerst?

  November 2020

  Hoera! Het is weer bijna nieuwjaar, kerst, sint, halloween, pasen, zomer, whatever! Het moment om je mensen iets leuks, een boodschap, te sturen! Maar wat dan? Hoe doe ik kerst?

 • Wie zie je op de Kompas kalender?

  Oktober 2020

  Op de schoolkalender van Het Kompas (Maarssen) zie je dit jaar 12 illustraties van leerlingen met hun talenten. Maar wie is wie nou eigenlijk? Concept en design (verzonnen en gemaakt): Veek studio. (Nelleke.)

 • Veek is 15 jaar en deelt uit!

  Juli 2020

  Vandaag is het dan echt 15 jaar geleden dat ik naar de KvK fietste om mijn bedrijf officieel te maken. En toen bleek dat ik ook een bedrijfsnaam moest invullen. Eeeh, daar had ik nog niet over nagedacht. Maar ik moest wat. Toen dacht ik aan het nepbedrijf dat ik met Alex had bedacht: Veek kantoor. Wij wilden namelijk een cup-a-soup-automaat in de keuken maar daar kwam je alleen voor in aanmerking als je een bedrijf was. Voor de nep bedachten wij Veek kantoor, een combinatie van onze achternamen maar vooral fake.

  Maar op 22 juli 2005 werd het echt, ik schreef op “Veek studio”. Super slecht gekozen natuurlijk, want in die tijd hing je met de letter V echt helemaal onderaan bij Google. Gelukkig kwam het allemaal goed. En nu ben ik 15 jaar verder en draait Veek als een dolle.

  En dat heb ik mede te danken aan de man achter de eek van Veek, de man die me steunt als ik het soms even niet meer zie zitten, de man die juichend opspringt als ik over nieuwe apparatuur begin, de man die zijn duim opsteekt als het goed gaat, de man met de irritante maar soms best wel goede tips, de liefste. En dat kan er maar 1 zijn natuurlijk…

   

  Veek studio wordt 15 jaar op 22 juli! En zo oud word je alleen maar omdat je fijne, vaste en leuke opdrachtgevers hebt. Om die te bedanken heb ik deze maand iedere week een cadeautje voor 1 van hen gemaakt.

  Week 3: Amely Hartgring is er zo 1 die meteen opvalt op het schoolplein. Door de positieve blik in d’r ogen, de lachers op d’r hand, zo eentje die alle problemen in een handomdraai oplost en met 1 druk op de knop de auto start waar alle jongetjes in haar dochters klas het over hebben. En on the side startte ze in 2020 haar eigen bedrijf en nam ze Stichting Zorgladder over. Zorgladder is een dataplatform dat de kwaliteit van de medische zorg in Nederland inzichtelijk maakt. Ze verzamelt en analyseert informatie over behandelingen en het effect daarvan op patiënten. En met die informatie kunnen ziekenhuizen en klinieken hun zorg weer verbeteren.

  Eemielie, jij wilde heel graag een animatie van je nieuwe logo, voor op je upkumming nieuwe website. En nu krijg je die gewoon cadeau. Omdat je zo leuk bent en omdat je goed werk voor de zorg doet. Ik hoop dat het naar je zin is. Niet knipperen met je ogen, het is namelijk zo voorbij 😉 Zie je op het plein!

  2: Orion speciaal onderwijs – Jelka Bröcheler: oud-huisgenoot, vriendin, bijbaancollega bij de Etos en Kirby (je-weet-niet-wat-je-meemaakt-alles-zuiger), ceremoniemeester, communicatiemanager, projectleider Orion Werkstraat en aanverwante initiatieven voor Orion. Maar in de avonduren staat ze met jonge meisjes op het hockeyveld… (Jambers) En ze is de drijvende kracht achter de Transfercoach: een initiatief voor jongeren uit het Voortgezet Speciaal onderwijs, die wel een coach kunnen gebruiken als ze stappen maken op allerlei levensgebieden. Denk aan opleiding, werk, relaties enz. Om de jongeren te laten zien wat ze met zo’n coach kunnen, mocht ik er een infographic bij maken. En om het zo blended mogelijk over te kunnen brengen heb ik er nu, als cadeautje, ook een animatie bij gemaakt. Lieve Jel, je weet dat ik onze samenwerking ontzettend waardeer omdat het met jou is. Maar ook omdat ik door jou/Orion, met dat wat ik kan, de maatschappij (hopelijk) een beetje kan helpen. Succes met de Transfercoach en een hele fijne zomervakantie! X

   

  Week 1: Ik begin dit feest met Caravanstalling Stichtse Vecht; Ronald en Ivonne Verheul. Vrienden van broer, en van een ex-verkering, waardoor ik een tijd lang op zaterdagavond disco in en uit met ze ben geweest. Op een gegeven moment nam Ronald de groentekwekerij van zijn ouders over, aan de Gageldijk in Maarssen. En na een tijdje wilden ze er samen wat anders mee. Het werd een caravanstalling en meteen een flinke ook. En daarom belden ze, want ze moesten een logo, een website, visitekaartjes, vlaggen en lichtbakken voor langs de weg. Ze gingen er tegen aan zeg maar! Al snel nam Ivonne ontslag bij haar werkgever, want er was thuis als accountant genoeg te doen. En toen kwam er een tweede bedrijf: Caravan Onderhoud Stichtse Vecht, aan de Tuinbouwweg. Weer een logo, website, bord aan de weg: BAM. En door! Met een tweede locatie voor de stalling, want de eerste zat vol. Logo, spandoek aan de gevel, websites omgooien, enfin; het tempo zit er lekker in en zo zijn we alweer 9 jaar verder! Ronald en Ivonne, van harte gefeliciteerd met onze 9e verjaardag. En deze animatie is voor jullie. 🙂

 • Maak een filmpje met je logo

  Juni 2020

  Dit is wat ik vorige maand nog even geheim moest houden: de animatie van het logo van Samenwerkingsverband Utrecht Primair Onderwijs. Wil je je logo goed lanceren? Dan is dit een tip: lekker deelbaar op social media, je website, in een meeting, you name it: plug it.

 • Samenwerkingsverband Utrecht Primair Onderwijs

  Mei 2020

  Het is geen geheim dat ik graag voor zorg en onderwijs werk. Met dat doel, en voor de gezelligheid, ging ik een jaar geleden op de koffie bij Jetta en haar collega’s van SWV Utrecht PO. Nou eigenlijk niet echt op de koffie, want ik hou helemaal niet van koffie, maar op het water klinkt zo saai terwijl het hier natuurlijk om een bruisend bezoek ging. Enfin, inmiddels werken we 1 jaar samen, (logo, digitale nieuwsbrief, ondersteuningsplan gemaakt en iets wat we nog even geheim houden) en ging ik met een bloemetje langs de deur bij deze thuiswerkende directeur.

 • Speciaal onderwijs event & Corona

  April 2020

  Ken je die mop van dat Speciaal onderwijs event in Amsterdam? 1 April! Dat ging niet door. Corona… Ik had je graag een vette video willen laten zien van het spandoek boven de entree, de banners in het theater en alle leuke onderwijsmensen van de organisatie. Nu laat ik je wel vast de waaier van alle workshops en sprekers zien. Zo weet je meteen of je er de volgende keer bij wil zijn! (In de hoop dat we dan allemaal nog leven en gezond zijn en het Coronavirus onder controle is.) Want van uitstel komt geen afstel…

 • Yellowwaves

  Maart 2020

  Wat gaan die ouders doen als ze ’s ochtends het schoolplein af lopen? Nou Amely en ik reden groep 4 naar Slot Zuylen, schooluitje, en daar namen we meteen deel 2 van deze serie maar op. Dat je niet denkt “wat is dat voor een behangkeuze in ene” of “wat doet die creep in haar tuin?!”. Het is Amely Hartgring, op een nogal praktisch gekozen locatie, met haar splinternieuwe logo en bedrijf Yellowwaves: advies en detachering voor ambitieuze zorgaanbieders. Huur deze vrouw in, daar word je beter van!

 • BE in flow & Ineke Schipstra

  Februari 2020

  Ben jij ook altijd benieuwd wat die ouders gaan doen als ze ’s ochtends van het schoolplein lopen? Ja werken, maar wat dan? Leuk om over te speculeren, maar ook om ’t echt te weten. Deel 1: Astrid Bruinsma – Eggink, moeder van drie en …

   

  Schoolfotograaf Ineke Schipstra heeft een nieuw atelier en ze houdt zaterdag 1 februari open dag! Ga naar Werkplaats Vleuten van 12 tot 17 uur. (Of op iedere andere dag als je een fijne fotograaf nodig hebt.)

 • Veek studio sluit haar deuren

  Januari 2020

 • The Benz – Final Chapter

  December 2019

  Mijn leuke ouwe trouwe witte W123 Benz. Het liefst had ik ‘m gehouden, maar hij heeft een afdak nodig of een garage, voor in de winter. Bijna 11 jaar waren we samen. Vanaf de proefrit onwijs gelachen, een rally gereden, 2 x trouwauto geweest, met het taxi-bord erop commotie op Schiphol veroorzaakt, gebruikt in films én auto van Sinterklaas vorig jaar nog. En daarom hebben we een waardige afscheidsfilm gemaakt: The Benz – Final Chapter. Made with love and Lucas Visser (dronepiloot), Henk Visser en Alex van der Beek (camera 2 en 3) en broer als stuntman. O ja, en nu dus zwaaien naar die rooie Beetle met die leuke velgen en groene stickers, dat vind ik gezellig! 🙂
 • Infograph-ik

  November 2019

  Dit is een workshop waarin je een infographic invult over jezelf. Je tekent niet op de poster zelf maar op een Post-it en die plak je in een vakje. Want plannen zijn er om gewijzigd te worden en dan wissel je de Post-its gewoon. Je kunt de hele poster hier bekijken.
  Natuurlijk kun je ook een custommade infographic laten maken bijvoorbeeld ter ondersteuning van ontwikkelings- of coachingsgesprekken. Bel of mail me als je meer informatie wil.

 • Dierendag / De Kompas kalender

  Oktober 2019

  Aaaah ik vind ‘m zelf zo leuk geworden, de kalender maar vooral dit filmpje. Je ziet 12 leerlingen van basisschool Het Kompas in Maarssen met dieren. Ze stellen zich allemaal aan jullie voor, dus zet het geluid lekker aan! Hier zijn Boaz, Rijk, Lise, Meisse, Otte, Syb, Charlotte, Levi, Rowan, Bibi, Matisse en Jens. Veel plezier!

 • 3000 Orion schoolgidsen

  September 2019

  When you 3000 schoolgidsen hebt ontworpen en de drukker komt langs met zijn bus…

 • Broeckland College schoolgids

  Augustus 2019


  Beachtime! Dat klopt, maar ik ben nog even aan het werk. En vind dit bij de post! Dus jij zo van: Nel, maak open maak open maak open! Ik zo van: oké oké oké! Moet je kijken wat er gebeurt dan.
  Fijne Veekation allemaal!
 • Orion schoolverlatersboekje

  Juli 2019

  Deze Teeveek (of Veek vlog) gaat over het boekje voor de 18-plussers / geslaagden van het Voortgezet Speciaal Onderwijs van Orion. Zij krijgen dit boekje mee om ze wegwijs te maken in de wereld van de woningcoöperaties, studiefinanciering en werk. Super praktisch om te hebben en heel leuk om te maken!

 • Vaderdag & Manege ’t Hoogt

  Juni 2019

  Staan ze net lekker te douchen, is ’t sop op! Ja, was het dan maar vast vaderdag! Dan kregen ze misschien wel een doos met zeep er in, of iets anders. Want dat is met dozen, dat er iets in kan. Enfin, die dozen zijn gratis af te halen bij mij in Oud-Zuilen natuurlijk.

  Starring: Frans en Menno.

   

  Meisse wilde al heel lang een keer samen paardrijden. En dat hebben we gedaan. Bij Manege ’t Hoogt in Utrecht. Sinds een jaar is deze manege van oud-klasgenoot Thijs en zijn Lizzy. Ik mocht hun logo restylen en zij hebben van de manege iets heel moois gemaakt. Ga echt eens kijken: Gageldijk 104a Utrecht. https://www.veekstudio.nl/projecten/onc/

 • Moederdag & De Persoonlijkheids Stylist

  Mei 2019

  Je moeder is een doos. En je kan d’r gratis ophalen. Graag vóór moederdag.

   

  En: dat hele uitpakken gaat mooi aan je neus voorbij door m’n bumpert, maar het gaat om de inhoud he. Ontwerp, illustraties en drukwerk gedaan voor de visitekaartjes van De Persoonlijkheids Stylist.

 • Je kan het zo gek wel verzinnen!

  April 2019

  Iedereen kan iets geks verzinnen. Ja jij ook!
  Als je wil weten hoe ik tot een creatief idee kom, neem dan een kijkje achter de schermen.

  (Ik sta bij de eerste tips met de achterkant van mijn banner in beeld. Voor als je je afvraagt wat dat voor een grijs ding is. Ik stond “achter de schermen”. Tja. Ik heb ook wel eens mindere dagen qua creatieve ideeën, maar op wereldproblematiek niveau is dit niet heel groot. Dus ik heb het zo gelaten. Je moet er maar even doorheen kijken.)

 • 5 jaar getrouwd

  Maart 2019

  Verkouden en met oogleden die eruit zagen als de hangende tuinen van Babylon ging ik vorige week op pad. Want hé: je bent maar 1 keer 5 jaar getrouwd! Ik ging mijn schatje verrassen.
  Dacht ik…
 • Hoe voorkom je website frustraties?

  Februari 2019

  Ken je dat? Het is koud, het sneeuwt, en je denkt: ik ga even op de website van de voetbalclub kijken of de wedstrijd wel doorgaat vandaag, van m’n kind. En je gaat die website op, en je kijkt op de homepage, staat niks, volgende pagina, ledeninfo, weet jij veel. In ieder geval, je vindt het niet. Het zal d’r wel op staan maar blijkbaar niet op een hele logische plek. Als jij nou een website wil maken, hoe voorkom je dan dit soort frustraties?

  Starring: 2 in beweging en Veek studio

 • Happy veekation!

  Kerst 2018

  Dank voor dit afgelopen jaar, ik heb er van genoten. Geniet jij van je vakantie, dan zie ik je daarna graag weer terug in 2019!

 • Broeckland College

  December 2018

  In deze vlog geeft de oergezellige adjunct-directeur Evert van Klingeren een rondleiding door zijn Broeckland College in Breukelen.

   

  Schoolgids

  Afgelopen maand was ik zoet met de vormgeving van hun nieuwe schoolgids. Die moest vooral overbrengen hoe gezellig deze vmbo is. Ineke Schipstra had al wat gezellige foto’s geschoten en we vroegen leerlingen wat zij nou zo leuk vonden aan deze school. En zo ontstond deze super gezellige schoolgids. Kom naar de open dag: zaterdag 2 februari 2019.

   

  Let even op:

  Wil je mijn vlogs direct in je mailbox iedere 1e dag van de maand? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 • Exit dikke rapporten

  November 2018

  Ik krijg regelmatig de vraag: hoe werkt dat dan precies als jij iets maakt? En: hoe doe je dat dan? Daarom heb ik eens een How-it’s-made video gemaakt.

  Als je nu denkt: ah ja, maar dat is wat ik nodig heb, of je kent een club die dit nodig heeft, laat het me dan vooral weten!

   

 • Do it yourself met Ikea gids

  Oktober 2018

  Hoe je met een IKEA gids vriendinnen helpt.
  Eindelijk weer eens een freubelvlog, 2 zelfs, maar dan met verhaallijnen. En die gaan diep. Nee maar echt…
  Starring: 2 bekende actrices.

  Pssst! Wil je altijd op de eerste rij zitten? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 • Abrona praatplaat

  September 2018

  Voor twee vestigingen van Abrona maakte ik een infographic, of een praatplaat zoals Elles het noemt. Abrona gelooft in een waardevolle plek in de samenleving voor mensen met een beperking.
  Eén van die vestigingen is het Kasteel; een super mooie locatie in het centrum van Woerden. En toevallig kochten onze buren deze zomer een drone. Dus met hulp van dronepiloot Lucas Visser presenteer ik jullie deze maand een spectaculaire Veek vlog over een opdrachtgever en een klus waar ik trots op ben!

  Starring: Elles Verbruggen en een aantal knappe Kasteelbewoners.

  ​Pssst! Wil je altijd op de eerste rij zitten? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 • Orion Werkstraat

  Juli 2018

  In 1996 werden we huisgenoten, Jelka en ik. En we genoten er wat op los. In 2013 kreeg ik naast al mijn leuke creatieve opdrachten, behoefte aan werk met wat meer maatschappelijk nut. En toen belde ze op, als Manager Communicatie van Orion. Of ik een jaarverslag wilde vormgeven. Dat wilde ik. En dat was het begin van heel veel leuke opdrachten, een heerlijke samenwerking én ik deed ook nog iets voor de maatschappij. Want Stichting Orion heeft in Amsterdam 9 scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs, voor kinderen met beperkingen. En daar mag ik van alles voor maken!

 • Pracht.nl

  Juni 2018

  Lang, lang geleden werkte ik als lijstenmaker bij de gezusters van Uit de kunst. De kunstacademie deed ik er bij ongeveer, zo vaak stond ik hier. Leukste bijbaan ever. In 2006 gooiden Bar en Corien het roer om en gingen sieraden verkopen in hetzelfde pandje aan de Oudegracht in Utrecht. En ze noemden het Pracht.nl

  Je ziet hun verhaal, en hun logo ofcourse, in deze Veek vlog.

 • Vistips voor ondernemers

  Mei 2018

  In april was ik, met de ondernemers van Entre Femmes, bij Anna-Maria Giannattasio. Zij is creatief directeur van Puur Events (bedrijfsuitjes in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.)
  Nou bleek die vrouw hele lekkere bitterballen te hebben en een enorm ondernemerstipskanon te zijn! Ik heb er 9 uitgevist die jij ook inspirerend vindt. Van die tips dan. Veel plezier!

 • Toverhuistexel.nl

  April 2018

  Drie bedscènes in twee minuten? Dat kan, in het Toverhuisje. Dit vakantiehuis op Texel heeft eigenlijk geen promotie meer nodig, want het verkoopt zichzelf via www.toverhuistexel.nl Maar we waren in de buurt en Petra moest douchen…

  Starring: Hadewich Hoekstra en Petra de Wijer.

 • Roboschool

  Maart 2018

  Wij hebben robot-achterburen!
  En ze willen de wereld gaan veroveren. Te beginnen bij de onderwijswereld.
  Weten hoe? Check deze vlog uit.
  Wil je hierna meer info, ga dan naar http://www.roboschool.nl/

 • Veek bloemen voor…

  15 februari 2018

  Nieuwe rubriek: Veek bloemen voor… Zo leuk om te doen #echtebloemenhoor

 • Voeten communicatie

  Februari 2018

  Wat een goed verhaal!

  Weer zo’n leuke opdrachtgever: Annemieke Voeten, een hele goede storyteller voor kranten, magazines, de overheid, multinationals en het MKB. Maar in deze video vertelt ze nu eens haar eigen verhaal; een goed verhaal. Check haar uit op: http://voetencommunicatie.nl/

 • 12,5 jaar Veek studio

  Januari 2018

  Het is januari 2018. Dat betekent het jubileum van Veek studio: 12,5 jaar yeah!
  Een uitgelezen moment om (een aantal van) mijn opdrachtgevers van toen tot nu in beeld te brengen met een neurotisch muziekje eronder. Ontzettend bedankt voor alle leuke klussen van de afgelopen 12,5 jaar en voor alles wat ik nog mag verzinnen voor jullie!

  Proost en een heel gelukkig nieuwjaar,
  Nelleke

 • Ineke Schipstra fotografie

  December 2017

  Wat een portret! Ze heeft wel 100 keer heen en weer gereden, 80 tassen in de auto gezet én er weer uit gehaald, 10 kopjes koffie gezet, 3 keer d’r jas opgehangen en model Willem in ontelbare poses gefotografeerd. Enfin, dat zit er allemaal niet in. Lekker bruut, een video van 1 minuut.

  Ineke Schipstra fotografie, dé schoolfotograaf van Maarssen. Check uit wat ze nog meer doet op: inekeschipstra.nl

  Starring: Ineke Schipstra en Willem Grossouw.

 • Entre Femmes smoelenboek

  November 2017

  Op het lustrum van ondernemersnetwerk Entre Femmes presenteerden we het vernieuwde smoelenboek. Terug van weg geweest! De vormgeving is van Veek studio en veel van de portretten zijn van Jeannette Schols die deze profi video zo profi aan elkaar kletst.

  Starring: Jeannette Schols, Nicolette Biessels, Simone Sombroek, Irene Vijfvinkel, Marijke Hoenderdos, Elma Bassa, Nadia Lucassen, Marian Kooistra, Marion van Dam, Marieke Verhoef, Lonneke Gillebaard, Lotte van den Dikkenberg, Machteld Kooij en Anne Eleveld.

 • Belettering schoolgebouw Orion

  Oktober 2017

  1 oktobertje! Dus een vlog. Over de belettering van het nieuwe schoolgebouw van Orion in Amsterdam. Sandra kletst de vlog aan elkaar met 1 stemband, dus zet het geluid wat HARDER! Starring: Sandra en Jelka (Stichting Orion) en Nienke (Lettertype.studio).

   

 • Schoolkalender Het Kompas

  September 2017

  “Als je een kalender wil en je weet niet welke, laat ‘m maken door Nelleke!” Ja. Die slogan verzin je niet. Dat doe ik wel. Lachen we even mee met deze vlog over de schoolkalender die ik voor Het Kompas maakte? Starring: Pepijn, Lidewij, Rosalie, Florine en Thijmen. En Laurien met dochter Katja.

 • Veek commercials: Sauna 2

  Augustus 2017

  Ze moesten eens zweten hoe ik met samengeknepen billen dit filmpje online heb zitten te zetten. Maar goed. Hier dus weer een Veek commercial (sauna part 2), niet echt maar wel echt met veel lol gemaakt!

  Camera: Alex van der Beek.

 • Veek commercials: Sauna

  Juli 2017

  Vorige week waren we in Rotterdam. Lekker met Alex in de sauna geweest. Meteen maar een filmpje opgenomen daar. Een Veek commercial, niet echt, maar wel echt met veel lol gemaakt!
  Camera: Alex van der Beek Voice over: Ruud Vendeloo

 • One sketch a day (voor dummies)

  Augustus 2016

  Vind je dat je niet kan tekenen? Dat je nog op basisschool niveau zit? Daag jezelf dan uit en doe mee met One sketch a day!

 • One sketch a day (ink and watercolor)

  Maart 2017

  Je kan het zo gek niet verzinnen. Dus dat doet Google wel voor je. Dit is een Engelse instructie over hoe je moet natekenen (duh) en inkleuren (duhuh). Jaaa, maar doe het maar eens! Succes d’r mee.

 • Veek commercials: Philips

  Februari 2017

  Social media campagne nodig?

  Je kan het zo gek niet verzinnen. Maar ik wel! Bijvoorbeeld deze social media campagne voor Philips. Ik zeg: alle apparaten eigen hits en videoclips! Tik ‘m aan!

 • Veek commercials: Albert Heijn

  Januari 2017

  Dieet? Me reet! Veeg die goede voornemens van tafel en zet er een lekker bord eten op. Pak er een glaasje gezelligheid bij; we gaan namelijk genieten in 2017! Wil je weten hoe we dat in Oud-Zuilen doen? Check deze Veek commercials voor (bijvoorbeeld) Albert Heijn.

 • Veek commercials: Mitra slijterij

  December 2016

  Met deze vrieskou kunnen we wel wat sterke drank gebruiken dacht de Sint. Niet omdat het kan, maar omdat het moet! Bekijk deze twee fake commercials voor Mitra slijterijen.
  Ze zijn niet echt, maar wel echt met heel veel lol bedacht en gefilmd bij KidZcity in Utrecht met Sint-Willem en Piet-Rianne Bakker!

  Begint er bij jou nu ook wat te borrelen? Kom dan voor een leuk concept en een lekker drankje naar Veek studio!

 • Veek commercials: Pickwick

  November 2016

  Mijn hoofd is een onuitputtelijke bron van productnamen en slogans. Deze twee Veek (fake) commercials zijn daar voorbeelden van.
  De producten in de commercials zijn niet echt, maar wel echt met heel veel lol bedacht en gefilmd. Op Texel met topmodellen Petra, Anneloes en Daisy de hond!

  Een leuk concept is teapisch Veek studio. Zoek jij ook een leuk concept? Kom dan een keer thee drinken.

   

 • Vloggen, waarom en hoe?

  Oktober 2016

  Beeld wordt sneller gezien en begrepen dan tekst. En bewegend beeld al helemaal! Als je dat weet, dan weet je ook dat jij jouw kennis het beste middels video kan delen.
  Leer binnen 3 minuten vloggen: waarom, waarover en hoe, hoe lang, hoe vaak.
  (Waarschuwing: schrikmoment halverwege deze video.)

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Workshop ‘Eerste hulp bij beeld’

  September 2016

  Ik geef regelmatig de workshop Eerste hulp bij beeld (EHBB). Bijvoorbeeld op Hogeschool Utrecht tijdens een studiedag.
  Maar “Waarom zou jij dit willen?” Nou, let maar eens op…

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Wie-is-het-spel maken

  Juli 2016

  Bijna zomervakantie mensen! Lekker relaxen, glaasje gezelligheid erbij, wat wil een mens nog meer? Nou, z’n eigen Wie-is-het-spel natuurlijk!
  Hoe ga je te werk?

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal: https://lnkd.in/eb4BFh8

   

 • Website psychologie

  Juni 2016

  Je hebt een leuke website met goeie informatie, maar je bezoekers haken zo snel af.
  Wat moet je doen?

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

   

 • Zo werkt Veek studio

  Mei 2016

  Hoe werkt het eigenlijk als je Veek studio belt voor een logo? Nou zo.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

   

 • Grappig filmpje maken

  April 2016

  Het is 1 april en er mag gelachen worden!
  Maak daarom heel simpel een grappig filmpje met jezelf erin. Daar kunnen je vrienden meestal wel om lachen. Hoe houteriger hoe beter.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Doe even relaxt!

  Maart 2016

  Ben je druk en gestrest?
  Kijk dan 45 seconden naar dit filmpje, met 8 praktische tips over hoe je je hoofd leeg krijgt zodat je beter kan nadenken.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • 6 logo tips

  Februari 2016

  Het logo is het hart van een bedrijf. Groot of heel klein, een logo moet in alle gevallen duidelijk zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar? In 1 minuut weet je alles!

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Hoe maak ik een animatie?

  Januari 2016

  In 1,5 minuut leer je hoe je met een whiteboard, een stift, een wisser en een pasfoto een stop motion filmpje maakt met je smartphone.

  Abonneer je op m’n YouTube kanaal om op de hoogte te blijven: https://lnkd.in/eb4BFh8

 • Psychologie van kleur

  December 2015