Over mij

Oké, dit vind ik by far de meest awkwarde pagina van deze hele website, want hier ga ik dus iets over mezelf vertellen. Dat hoort, dat vinden de mensen leuk. Maar ik denk dan aan de mensen die mij kennen en dit lezen, en dan zeggen “Hahaha, hoe kom je daar nou bij? Zo ben jij helemaal niet Nelleke!” Of dat ze denken “Nou die praat wel héél graag over zichzelf zeg!” Maar ja, zo’n pagina hoort nou eenmaal op een website. Ook op de mijne.

En wat vertel je dan over jezelf hè? Je hobby’s? Hoeveel kinderen en mannen je hebt?  Je drijfveren, waarom je doet wat je doet?

Nou, misschien is het wel helder om te vertellen waarom ik vooral voor zorg en onderwijs werk. Dat komt namelijk ergens vandaan. Van mijn moeder. Die werkte helemaal niet in de zorg of het onderwijs, maar die vroeg zich op haar sterfbed wel af of haar leven zin had gehad. Toen dacht ik: die vraag wil ik mezelf niet hoeven stellen.

Maar wanneer heeft je leven zin gehad? Ik denk dat je leven zin heeft als je anderen helpt hun leven een beetje makkelijker te maken, leuker, inzichtelijker, liefdevoller zodat ze verder komen. En ik denk dat je dat het beste kan doen, als je het tenminste groot wil aanpakken, in de zorg en het onderwijs. Wat heb je daarvoor nodig? Geduld. Wat heb ik precies niet? …

Daarom doe ik met mijn talent, of wat ik leuk vind om te doen (niet opscheppen natuurlijk) wat ik kan op dat gebied.

Welke eigenschappen helpen daarbij? Nou, ik ben best wel nieuwsgierig, sensitief en humoristisch. Dat kan je niet zeggen van jezelf hè, dat je humor hebt? Maar ja ik ben er wel op afgestudeerd dus ik doe het gewoon. Beetje lastig onderwerp trouwens om op af te studeren, want ja best wel subjectief, maar ook deels wetenschappelijk te onderbouwen. Anyways: het is gelukt met het ‘Handboek geiten – Humor in het grafisch ontwerp’.

Grafisch ontwerp waar je blij van wordt!

En dat doe ik nog steeds: een beetje humor d’r in! Dat kan hem in het idee zitten, een knipoog in een illustratie of een onverwacht moment in een video waar we dan samen om kunnen lachen. Die vrolijkheid breng je ook over op je doelgroep en zo is everybody happy!!!

Nou, gauw naar een andere pagina nu. Doei.