Gevelbelettering

Voor iedere school zijn de wensen en eisen voor de gevelbelettering anders. Voor Orion College Drostenburg moest het beeld vooral rustig zijn, want de leerlingen zijn snel overprikkeld en het gezondheidscentrum dat in hetzelfde pand zit moest meegenomen worden in dezelfde lijn.

Voor de Van Detschool mocht het speels zijn, want jonge kinderen. Voor OC Amstel was het beleid van de gemeente leidend, want een monumentaal pand en daarom moest de signing aan de aangebouwde nieuwbouw.

Voor allen geldt dat de leesbaarheid voorop staat en dat het van alle belangrijke kanten zichtbaar is. De achterzijde van OC Amstel is bijvoorbeeld vanuit de trein goed te zien en OC Drostenburg zit aan 1 kant aan de toegangsweg van de wijk.

Wat ik hier leuk aan vind is het meedenken met de scholen, de werkoverleggen met het productiebedrijf, het inplannen met de conciërges en het verzetten als het op de montagedag ineens blijkt te stormen. Maar vooral het trotse gevoel als ik er langs rijd en denk: “Hé die is van mij!”

Jaar
Categorie
Tags
gevelbelettering, productie, montage